Josh & Hope http://www.joshandhope.org/ Sailing the world! Mon, 07 Jan 2019 16:54:07 +0000 nl-NL hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.7.12 Vakantie Kaapverdië http://www.joshandhope.org/2018/07/vakantie-kaapverdie/ http://www.joshandhope.org/2018/07/vakantie-kaapverdie/#respond Tue, 10 Jul 2018 13:37:27 +0000 http://www.joshandhope.org/?p=3531 Net terug van onze vakantie in Kaapverdië

Als het vliegtuig landt tussen de droge bergen van Sao Vicente, slaakt Katia een kreetje van opwinding. “Thuis!!” Het was twee jaar geleden dat ze in haar thuisland was. Dit keer heb ik haar bijna mee moeten sleuren op reis, weg van haar werk en ons nieuwe leven in Nederland. Maar nu, eenmaal hier in Kaapverdie, merkt ze pas hoezeer ze haar thuisland miste.

Vijf jaar weg van thuis

Katia is geboren op Sao Vicente, het culturele hart van Kaapverdië. Ze leefde daarna een tijdje op Boa Vista voordat ze terug kwam. Toen wij elkaar tegenkwamen en ruim een jaar samen in Kaapverdië woonden, bouwde ik een stevige band op met Kaapverdië. In 2013 vertrokken we daarna samen op onze reis rond de wereld. In die vijf jaar bezocht ze haar thuisland slechts twee keer en raakte ze gewend aan een leven buiten Kaapverdië. Wat voor mij een vakantie op Kaapverdië is, is voor haar een herverbinding met haar roots.

Een leven in Nederland

Katia heeft sinds we in September 2017 in Nederland zijn komen wonen, zich razendsnel geïntegreerd in de maatschappij. Ze spreekt de taal, heeft nieuwe vrienden gemaakt en werkt sinds februari fulltime bij Freedomlab in Amsterdam. Hoewel ze nog moet weten aan bepaalde typisch Nederlandse gewoontes, is Nederland haar nieuwe thuis geworden. Ik heb zelf in de tussentijd een omgekeerde beweging gemaakt.

Naar Kaapverdische Eilanden

Sinds September vorig jaar werk ik zelf fulltime aan reisorganisatie Naar Kaapverdische Eilanden. Wij geven informatie over vakantie op Kaapverdië, de eilanden, wat je er kunt doen en we organiseren reizen. Dit bleek in een enorme behoefte te voorzien nu de meeste reizen naar Kaapverdië zonvakanties zijn waarbij je weinig van het land ziet of ervaart. Dus we maken beide een omgekeerde beweging naar elkaars thuisland. Nou ja, niet helemaal, want volgende week krijgen we de nieuwe sleutels van ons nieuwe huisje in Utrecht 😉

]]>
http://www.joshandhope.org/2018/07/vakantie-kaapverdie/feed/ 0