Josh&Hope&Katia
HopeOver onsCrewRouteFoto’sVideoHet boek

Josh & Hope

Over ons

Over ons

Deze reis begon toen Joshua in 2009 afstudeerde voor zijn master rechten in Utrecht: “Omdat ik het leven als advocaat in spé steeds minder zag zitten en liever wilde genieten van mijn twintiger jaren, besloot ik de wereld rond te  zeilen. Ik startte een eenmanszaak als interim freelance docent aan de universiteit en enkele private hogescholen en kocht begin 2010 Hope.  De voorbereiding van het scheepje en mijzelf duurde ruim een jaar; zo rondde ik Kleine Zeilvaart van de Zeevaartschool af  en zomer 2011 zette ik koers naar het zuiden met een wisselende bemanning. Ik wilde  mensen meenemen op reis:  de reis delen via de blog en media, en gastcolleges geven. Mooie plannen waar ik naarmate de reis vorderde steeds meer vorm aan gaf.”

Het verhaal van het samenkomen van Joshua en Katia begon in een Italiaans restaurantje op de Kaapverdische eilanden , een eilandengroep voor de kust van Afrika.”Katia werkte daar en stond elke avond bij de deuropening. In een onbewaakt moment vroeg ik Katia’s nummer dat ze voor mij op een papiertje schreef en in mijn hand drukte. Ze vond mij stiekem een wat vreemde bebaarde jongeman maar tegelijkertijd ook interessant. We hadden wat contact en ik bleef drie maanden voor een vakantie op Kaapverdië met Hope op de eilandengroep. Na drie maanden zeilde ik verder naar Brazilië samen met mijn broertje. Ik vloog een paar weken na aankomst in Brazilië  terug naar Kaapverdie waar ik ging werken als kapitein van Perseverance of London. Ik vroeg Katia als hostess aan boord en toen is onze liefde ontstaan.”

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn’t do than by the ones you did do. So throw off the bowlines. Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover. Mark Twain

In juni vlogen Katia en ik naar Brazilië  om met Hope verder te varen en we zeilden via Brazilië, Suriname, Guyana en Tobago naar Trinidad en de Cariben. Daarna bleven we in de Cariben en daarna koersten we naar Panama voor de grote oceaan.

We leefden aan boord van onze Hope een simpel leven in een relaxt tempo en gebruiken grotendeels de zon en wind voor onze energievoorziening. We aten gezond, genieten en leren elke dag van de wereld.

We voeren een paar jaar in de stille Zuidzee en Zuid Oost Azië. Onze prioriteit lag daarbij op het bezoeken van zo veel mogelijk bij plekken waar we in contact komen met de lokale bevolking.  Onze reis eindigde in augustus 20217 toen we terugkwamen op de HISWA Amsterdam.  Toen kwam het boek uit: Op reis met de Hope. En daarna is Joshua Voja Travel begonnen.

Als je nieuw bent op onze blog kun je op de home page naar beneden scrollen. Als je onze video’s leuk vindt kun je die volgen via ons. En als je ons liked op onze Facebook kun je de updates en blogs ook zien van die tijd. Wil je meer weten over Katia’s thuisland kijk dan op de website van Voja Travel.

© Copyright 2024 - Josh & Hope