Josh&Hope&Katia
HopeOver onsCrewRouteFoto’sVideoHet boek

Josh & Hope

Hope

Hope was zes jaar lang ons drijvende huisje. Ze is gebouwd in 1974 in het Verenigd Koninkrijk, 34 voet lang (+-/10,5 meter) en weegt beladen 7 ton. We zeilden met haar in alle weersomstandigheden; van een zacht briesje tot in zware storm.

Specificaties:

Type: Rival 34, Ontwerp: Peter Brett, Gebouwd: Southern Boatbuilding UK. 1974, Bouwtoezicht: LLOYDS U.K. Lengte: 10,39 m. Breedte: 2,94 m. Diepgang: 1,79 m. verplaatsing: 7 ton, Zeilen:12, Motor: Yanmar 3GM30F, 27 pk, Water: 400 L Diesel: 130 L Kruissnelheid: 5,5 kt / Gemiddeld bereik: 900 NM of 1700 kilometer per week

Mast & tuigage

De mast en tuigage zijn essentieel op een zeilboot. Die brengen de kracht van de zeilen over op de romp. Voor vertrek hebben we de verstaging vervangen door top kwaliteit met Carl Stahl Yachting tuigage. We hebben gekozen voor compacted strand kabels en de mast een volledige inspectie en onderhoudsbeurt laten geven. Carl Stahl heeft sinds september CS rigging gelanceerd. Via deze internet webwinkel kun je zelf betaalbaar en snel bestellen.

Communicatie

Om te communiceren gebruiken we het satelliet communicatie netwerk van Iridium. De satelliet oplossing is verzorgd door Schaart Communicationsdie ons de Iridium Go marine package leverde waarmee we toegang hebben tot weerinformatie, onze e-mail, Facebook, Twitter, telefoon en sms.

Verzekering

Het verzekeren van een zeegaande wereldzeiler als Hope is niet heel eenvoudig. We zijn echter  gelukkig en betaalbaar verzekerd via onze agent Jan Hollinga van Suydersee verzekeringen. Wij raden Suydersee aan voor een betaalbare verzekering en topservice. Ik schreef al eens in De Telegraaf over lange reizen en bootverzekeringen. Oceaanreis en de verzekering.

Buitenboordmotor

Wij zijn al jarenlang erg tevreden over onze Suzuki 2.5 buitenboordmotor, de lichtste buitenboordmotor op de markt met slechts 13,5 kg. Katia kan de motor alleen op en van de bijboot doen, en de motor is erg zuinig. Sinds september 2016 is Suzuki bovendien premium partner geworden van onze reis rond de wereld.

Bestel mijn boek

Op reis met de Hope

Lees alles over het geheim van zes jaar reizen. Op reis met de Hope is een verhaal over dromen, liefde en de magie van wereldreizen zonder vast plan.

Meer over mijn boek

Laatste blogberichten

Lees mijn blog

Van droom naar zes jaar reizen

26 augustus 2017

Blij en triest bij laatste refit

11 augustus 2017

Kaapverdie, het land dat mijn reis veranderde

24 januari 2017
© Copyright 2024 - Josh & Hope