Josh&Hope&Katia
HopeOver onsCrewRouteFoto’sVideoHet boek

11 HR foto's van een wereldzeiler

02 januari 2015 - door Josh & Hope

IMG_8452
Leven en dood. Je kijkt in het oog van een gevangen Dorade die zijn laatste momenten beleeft . We hebben ruim een week op blikvoer geleefd en zijn, al is het met pijn in ons hart, erg blij met de vangst van deze prachtige vis. Als je goed in zijn oog kijkt kun je de reflectie zien van de mast, de zeilen en ons. We kijken elkaar in de ogen. Wij voeden ons om te overleven, de vis neemt afscheid van het leven. De foto is genomen op de Atlantische oceaan tussen Afrika en Zuid Amerika.
_MG_0532
Geef nooit op. Deze dappere boom groeit in de woestijn. Leven waar geen leven mogelijk lijkt te zijn. Alsof de boom laat zien; geef nooit op. De foto is genomen op Boa Vista eiland, Cabo Verde (circa 800 kilometer van de Afrikaanse kust).
_MG_0603 (2)
De angst voor het onbekende. Deze kleine dreumes is doodsbang voor de camera. Zijn moeder wil graag een foto maar elke keer als de camera tevoorschijn komt barst hij in huilen uit. Dan maar met tranen op de foto. Sao Nicolau, 900 km west van Afrikaanse kust.
_MG_0676
Alleen op de wereld. Ten anker bij het onbewoonde eiland St. Luzia. Op de voorgrond koraalriffen en witte stranden. Circa 1000 kilometer ten westen van de Afrikaanse kust.
_MG_5814
Traditie. Carnaval is onderdeel van het levensbloed van de Kaap Verdianen. De voorbereidingen duren maanden en één week per jaar viert het eiland de gemeenschap. Sao Vicente eiland, circa 1050 kilometer ten westen van de Afrikaanse kust.
_MG_6029
Voorvaderen. Tijdens het carnaval op de Kaap Verden worden de voorvaderen uit Afrika niet vergeten. Hoewel de Kaap Verdianen eeuwen geleden in de ketenen uit Afrika werden gehaald, verft men zich een keer per jaar zwart, kleedt men zich Afrikaans en danst. Danst om te laten zien dat het Afrikaanse bloed nog door de aderen vloeit. Sao Vicente eiland, circa 1050 kilometer ten westen van de Afrikaanse kust.
DSC_4077
Licht in het donker. Fluorescerend leven welt op uit de diepte van de oceaan en laat een spectaculaire fonkeling van leven zien in de nacht. Circa 400 kilometer ten noord oosten van de Canarische eilanden.
IMG_2120
Anti kapitalisme. Deze hippie’s leven in de grotten boven het toeristische Las Palmas. Zij zetten zich af tegen geld, verspilling en consumentisme. Ze verzamelen zich hier en zijn op weg naar Brazilië. Per zeilboot want dan is er geen CO2 uitstoot. Gran Canaria, Canarische eilanden.

IMG_7672

Houten speelgoed. Als er geen geld is om speelgoed te kopen, dan kun je het ook zelf maken. Santo Antao, circa 1050 kilometer ten westen van de Afrikaanse kust.
IMG_8641 (2)
Oceaan oversteek. Na bijna 8000 kilometer wapperen in de wind begint de driekleur langzaam op te geven. Genomen bij de aankomst in Salvador de Bahia, Brazilië.
IMG_8975
Goede Jezus. Het eilandje Bom Jesus “Goede jezus” in de Allerheiligen baai in Brazilië. Volg de regenboog en je komt bij het kerkje uit.

Geschreven door

Joshua van Eijndhoven

Joshua is ondernemer en auteur van het boek “Op reis met de Hope”. Na zes jaar de wereld rond gezeild te hebben is hij Voja Travel begonnen. De eerste reiziger vertrok 5 september 2017. Voja Travel is gevestigd in de binnenstad van Utrecht en heeft op dit moment 14 medewerkers.

Lees al mijn blogberichten

Bestel mijn boek

Op reis met de Hope

Lees alles over het geheim van zes jaar reizen. Op reis met de Hope is een verhaal over dromen, liefde en de magie van wereldreizen zonder vast plan.

Meer over mijn boek

Laatste blogberichten

Lees mijn blog

Van droom naar zes jaar reizen

26 augustus 2017

Blij en triest bij laatste refit

11 augustus 2017

Kaapverdie, het land dat mijn reis veranderde

24 januari 2017
© Copyright 2024 - Josh & Hope