Josh&Hope&Katia
HopeOver onsCrewRouteFoto’sVideoHet boek

De Cariben wachten op je

03 februari 2015 - door Josh & Hope

Waar ken jij de Cariben van? Veel mensen kennen het gebied van de de Pirates of the Caribbean films. Maar wist je dat dit gebied één van de mooiste vakantiebestemmingen ter wereld is? Katia en ik zeilden ruim een jaar tussen de tropische eilanden, witte stranden en koraalriffen. We gaan maandag op weg naar Panama en als afscheid geven we je tips voor een vakantie in dit prachtige gebied.
De Caribbean ontdekken
De eerste tip is misschien geen verassing; Je ziet het meeste in de Caribbean met een (huur)boot. Op die manier kun je meerdere eilanden zien, de mooiste snorkelplekjes opzoeken en genieten van de Caribische zee. Als je weinig ervaring hebt kun je bij je huurboot bovendien een schipper boeken, die helpt je met het varen en neemt je de verantwoordelijkheid uit handen. Ik heb onderstaand drie routes samengesteld voor een week zeilen in de Cariben. Alle routes starten op een eiland waar je vanaf Amsterdam makkelijk naartoe vliegt en een jacht (en schipper) kunt huren
1. Vier tropische eilanden in een week – route vanaf Grenada
Voor deze reis vlieg je naar St. George (Grenada) waar je een huurboot kunt ophalen. Wij houden van Grenada vanwege de vriendelijke bevolking, de witte stranden, het tropische regenwoud en de bergen. Vanaf Grenada zeil je in zes uur naar het eiland Carriacou waar je ankert tussen witte strandjes en eilandjes. Je kunt er op ontdekking met de bijboot en snorkelen met roggen. Erg indrukwekkend voor ons waren de Tobago Cays, drie uur verderop. Het is een natuurreservaat waar je tussen zeeschildpadden zwemt en op het strand gegrilde kreeft kunt eten. Op de terugweg kun je Petit Martinique aandoen, een privé eilandje met gezellige strandbar voor gasten. Vergeet voordat je terug vliegt niet om een eilandtour op Grenada te doen en te zwemmen in de tropische watervallen!

Grenada strand - achtergrond St. George

Grenada strand – achtergrond St. George


2. Antigua & Guadeloupe
Wij waren het langst in Antigua; het eiland voor en door zeilers. Je vliegt aan op St. John’s (Antigua) waar je een huurboot kunt ophalen. Het eiland heeft een lange maritieme historie die je overal op het eiland terugvindt in de vorm van forten, kanonnen en oude ankers. Op Antigua vind je ook tropisch regenwoud, 365 stranden, idyllische baaien en ’s werelds mooiste zeil en superjachten. Als je mijlen wil zeilen kun je in een dagtocht naar Guadeloupe zeilen (45 Mijl). In dit kleine Europa vind je een mix van Europese cuisine en Caribbean vibes. Door twee eilanden te bezoeken zie je minder eilanden maar wel veel meer op de eilanden die je bezoekt.
Antigua

Antigua

  1. 3. Sint Maarten en omstreken

Je vliegt direct vanuit Amsterdam naar Sint Maarten. Sint Maarten is erg toeristisch en je vindt er weinig van de authentieke Caribbean. Wat je wel veel vindt zijn toeristische attracties, tax free shopping, casino´s en (strip)clubs. De strategische ligging van Sint Maarten maakt het een goede uitvalsbasis en geeft je opties voor trips naar de omliggende eilanden. Je kunt vanuit Sint Maarten bijvoorbeeld naar het Nederlandse Saba en St. Eustatius zeilen, maar ook St. Barth´s, Antigua en de maagdeneilanden zijn bezeilbaar. Sint Maarten geeft je dus veel opties. Zeilen langs de kust van Sint Maarten is trouwens heerlijk en ik hoor van vrienden dat meedoen aan de Heineken Regatta een onvergetelijke ervaring is.

Sint Maarten

Sint Maarten


 
Boot huren
De grootste aanbieder van huurjachten in de Caribbean is TUI Marine, bekend van Sunsail en The Moorings. Je vindt op alle routes die ik noemde Sunsail bases. De Sunsail boten zijn vrij nieuw, comfortabel, gericht op cruisen en worden goed onderhouden. De boten zijn simpel ingericht en bieden voldoende uitrusting voor weekcharters. Als je met een groep boekt kun je de kosten spreiden. Voor de routes die ik besprak zeil je regelmatig halve wind of aan de wind. Mijn advies is daarom een 40 – 50 voet mono hull in plaats van een catamaran, dan kan de motor uit blijven als je tussen de eilanden zeilt.
Sunsail 44 (2)

Sunsail 44i


 
Verrassingsbezoek  Sunsail boot klaargemaakt  voor gasten

Verrassingsbezoek Sunsail boot klaargemaakt voor gasten


 
Verrassingsbezoek Sunsail boot klaargemaakt voor gasten

Verrassingsbezoek Sunsail boot klaargemaakt voor gasten


 
Hope zeilt met Carl Stahl Yachting tuigage
Deze blog is verstuurd vanaf mijn Xtreme Districts Iridium Go

Geschreven door

Joshua van Eijndhoven

Joshua is ondernemer en auteur van het boek “Op reis met de Hope”. Na zes jaar de wereld rond gezeild te hebben is hij Voja Travel begonnen. De eerste reiziger vertrok 5 september 2017. Voja Travel is gevestigd in de binnenstad van Utrecht en heeft op dit moment 14 medewerkers.

Lees al mijn blogberichten

Bestel mijn boek

Op reis met de Hope

Lees alles over het geheim van zes jaar reizen. Op reis met de Hope is een verhaal over dromen, liefde en de magie van wereldreizen zonder vast plan.

Meer over mijn boek

Laatste blogberichten

Lees mijn blog

Van droom naar zes jaar reizen

26 augustus 2017

Blij en triest bij laatste refit

11 augustus 2017

Kaapverdie, het land dat mijn reis veranderde

24 januari 2017
© Copyright 2024 - Josh & Hope