Josh&Hope&Katia
HopeOver onsCrewRouteFoto’sVideoHet boek

Heerlijk Caribisch zeilen

05 maart 2014 - door Josh & Hope

Heerlijk Caribisch zeilen
In de Cariben is de passaatwind in de winter gemiddeld windkracht 5 tot 6 Beaufort. Dat klinkt redelijk en goed voor zeilen, maar het betekent soms een relaxte windkracht 4 en soms een dikke windkracht 7. Als je daar tegenin moet hakken met een klein jacht gaat dat verder prima en een zeewaardig schip als Hope redt zich goed, maar uitgebreid koken is er niet bij, evenals vissen en relaxen in de kuip. Aangezien Katia en ik geen haast hebben, wachten we geduldig op een goed weerwindow van windkracht 4 voor onze tocht van 320 mijl naar Antigua.
Verwend door de ze
Goede vriend Dave bestelt het zoveelste biertje op de avond voor vertrek. Ik sla af maar hij reageert amicaal: “Maak je niet druk over die kater morgen. Weet je wat ik altijd doe? Ik vertrek, zeg gedag tegen iedereen en anker voor de nacht in een baai om de hoek. Dan ben je vertrokken en  kun je niet meer in de bar hangen zodat je lekker uitgerust echt vertrekt. ” Dat is een simpel maar geniaal idee. De volgende dag maken we Hope klaar en in de namiddag motoren Katia en ik langs de tropische kust van Grenada en gaan ten anker in een bijzonder baaitje waar we genieten van een geweldige zonsondergang en een goede nachtrust
Zeezeilen kan zo heerlijk zijn
De volgende dag om zes uur start ik de motor en gaat het anker op. Gereefd en op de kruisfok zetten we koers naar het noorden. Onder een milde 15 graden helling klieven we door de kalme deinig en zeilen met 5,5 knoop naar het noorden. Ik kan meer zeil zetten, het kan sneller, maar ik geniet te veel van het blauwe water en de zon boven me terwijl ik stiekem wegsoes in de kuip. Man man man, wat is dit leven toch heerlijk! En dan als de wind aantrekt schrik ik plots op van het zoemende geluid van de hengel die buigt onder de kracht van een grote vis. Yes! Dat lijkt op een tonijn! Na een kort gevecht breekt de geluksvogel echter los en ontsnapt aan een overnachting in onze koelkast.
Antigua
In de nachten valt af en toe de wind weg ensoms trekt deze plots aan, maar al met al hebben we een heerlijke en ontspannen oversteek. Na precies 60 uur komen we aan in Antigua waar de rijksten ter aarde hun superjachten naartoe hebben laten varen voor het Caribisch seizoen. We tellen een stuk of vijftig jachten in de verschillende havens.  De rijkdom van deze mensen is werkelijk onvoorstelbaar;  vijf tot tien bemanning, perfect onderhouden en glanzend liggen de jachten trots aan de dok. Met gepaste trots kijk ik naar een Dijkstra ontwerp onder Nederlandse vlag en het enorme 56 meter zeiljacht Salute met als thuishaven ´s Hertogenbosch. Van wie zou die nou zijn?
Aan het werk
Katia en ik netwerken en doen in enkele dagen veel goede contacten op zodat we hier aan de slag kunnen. Zij gaat als stewardess/ kok aan het werk en ik aan dek van een superjacht of als delivery captain van een charter jacht. Het liefst werk ik op een van de prachtige Nederlandse zeilschepen maar we zullen zien wat er langs komt. Met een beetje geluk zijn we binnenkort onder de pannen zodat we nog een paar maanden kunnen werken voordat het orkaanseizoen voor zes maanden het heerlijke leven in de Cariben onderbreekt.
Preparing dinner
Sunset
Hog island rastashack Grenada

Geschreven door

Joshua van Eijndhoven

Joshua is ondernemer en auteur van het boek “Op reis met de Hope”. Na zes jaar de wereld rond gezeild te hebben is hij Voja Travel begonnen. De eerste reiziger vertrok 5 september 2017. Voja Travel is gevestigd in de binnenstad van Utrecht en heeft op dit moment 14 medewerkers.

Lees al mijn blogberichten

Bestel mijn boek

Op reis met de Hope

Lees alles over het geheim van zes jaar reizen. Op reis met de Hope is een verhaal over dromen, liefde en de magie van wereldreizen zonder vast plan.

Meer over mijn boek

Laatste blogberichten

Lees mijn blog

Van droom naar zes jaar reizen

26 augustus 2017

Blij en triest bij laatste refit

11 augustus 2017

Kaapverdie, het land dat mijn reis veranderde

24 januari 2017
© Copyright 2024 - Josh & Hope