Josh&Hope&Katia
HopeOver onsCrewRouteFoto’sVideoHet boek

Het vergeten continent (2)

05 september 2011 - door Josh & Hope

Golf van Biskaje, Noord Atlantic, 311 M zuid van Engeland, 23 Aug. 2011, 2015
Een walvis! Mijn pa ziet ze eerst. Een school reuzen. We zien hun enorme lijven die door het water glijden en het water doen kolken.Grote wolken spuiten uit het water omhoog. We willen ze niet storen en zeilen een bochtje om. Wat een adembenemende schoonheid. Intussen gaat de zon onder. Ik kan niet wachten. Het is helder en ik verheug me ontzettend op de sterrenhemel.
Golf van Biskaje, Noord Atlantic, 325 M zuid van Engeland, 23 Aug. 2011, 2230
Het mooiste is achterover liggen in de kuip in de vroege nacht. Ik heb een olielampje zacht aan staan, ik hoor het ruisen van de zee en golven en met een warm dekentje zie ik boven mij de melkweg en duizenden sterren. Ik glimlach en ben diep geraakt. Zeilen door de melkweg, Wauw!
Golf van Biskaje, Noord Atlantic, 400 M zuid van Engeland, 24 Aug. 2011, 1630
Gadverdamme, sinds ik wakker ben is het al gezeik. Koud, harde wind. Mijn pa ontzettend chagerijnig omdat hij viel en zich bezeerde tijdens de afwas. Enfin, verwachte aankomsttijd in Spanje is vrijdag 26 augustus 0300. Dat wordt dus een paar uur wachten tot het licht is. De rotskust van Spanje leent zich niet voor een Final Approach in het donker. Ik heb aan het begin van de dag een rif gestoken (zeil kleiner gemaakt) en een kleiner voorzeil gezet. Er staat een Zuid Wester begin 6 en het regent. Hakken aan de wind dus.


Golf van Biskaje, Noord Atlantic, 490 M zuid van Engeland, 25 Aug. 2011, 2015
Walvis recht voor de boeg! De boeg draait langzaam als we hem proberen te ontwijken. We schatten de reus wel 5 keer zwaarder dan Hope. Woesj een grote pluim en hij schiet onder water. Hij duikt opnieuw op recht voor de boeg maar is vele male sneller dan wij zijn. Een laatste pluim, een kolkende massa water, een staart, en weg is ie.
Golf van Biskaje, Noord Atlantic, 510 M zuid van Engeland, 25 Aug. 2011, 0000
Hartverzakking! Ik zit nog half met die bijna aanvaring in mijn hoofd als ik in de donkere nacht weer een grote woesj hoor. Gelukkig geen walvis We worden omringd door wel dertig dolfijnen. We zijn bijna bij Spanje en ik maak het schip klaar voor Final Approach. We varen over de rand van het continentaal plat. Een enorme bron van leven. Overal om ons heen spettert het water van de vissen. De dolfijnen jagen fanatiek en vreten zich vol. Ze duiken kriskras om ons heen. We verwachten om 8 uur in de ochtend aan te komen in Spanje.

Geschreven door

Joshua van Eijndhoven

Joshua is ondernemer en auteur van het boek “Op reis met de Hope”. Na zes jaar de wereld rond gezeild te hebben is hij Voja Travel begonnen. De eerste reiziger vertrok 5 september 2017. Voja Travel is gevestigd in de binnenstad van Utrecht en heeft op dit moment 14 medewerkers.

Lees al mijn blogberichten

Bestel mijn boek

Op reis met de Hope

Lees alles over het geheim van zes jaar reizen. Op reis met de Hope is een verhaal over dromen, liefde en de magie van wereldreizen zonder vast plan.

Meer over mijn boek

Laatste blogberichten

Lees mijn blog

Van droom naar zes jaar reizen

26 augustus 2017

Blij en triest bij laatste refit

11 augustus 2017

Kaapverdie, het land dat mijn reis veranderde

24 januari 2017
© Copyright 2024 - Josh & Hope