Josh&Hope&Katia
HopeOver onsCrewRouteFoto’sVideoHet boek

Joshua en Katia met open armen ontvangen

23 december 2014 - door Josh & Hope

Bam! Als een klamme warme deken slaat de tropische lucht in mijn gezicht. Met een vette grijns op mijn gezicht stap ik het vliegtuig uit en loop richting het vliegveld gebouwtje. Gedwee sluit ik in de rij aan en handel de formaliteiten af met immigratie en customs. Even 6% bij customs aftikken voor de nieuwe Suzuki buitenboordmotor en klaar. Als ik de deur doorloop vliegt Katia mij om mijn nek en krijg ik een dikke knuffel van Countrydave. Binnen een half uur zitten we gedrie met een biertje in de lokale reggaebar te ouwehoeren. Heerlijk.
Binnen week op de Caribische zee
Ondanks druk van Katia om niet zelf het onderwaterschip schoon te maken sta ik de volgende dag met spatel en snorkel aan dek. Ik maak al drie jaar zelf mijn onderwaterschip schoon en blijf dat ook lekker zelf doen. Binnen twee dagen werk ik mij een weg door de waterplanten, krabbenkolonies en vissen die ik ondanks het protest van een gepikeerde krab met strakke vegen dakloos maak. Hope gaat zeilen en jullie hebben hier niets te zoeken kleine kruipers! Binnen een week zijn de zeilen aangeslagen, de nieuwste gadgets geïnstalleerd en is Hope klaar voor zee.
Seamansbook helpt bij verloren paspoort
CountryDave zwaait ons uit terwijl we langs zijn 24 voetertje naar zee varen en zuid Grenada achter ons laten. Na twee uur gaan we ten anker bij St. George om uit te checken en blijkt dat mijn paspoort zoek is. Ik wil echt weg en bedenk snel een oplossing. Ik bel de ambassade in Trinidad en ga de volgende dag met alle benodigde documenten naar de consul in Grenada voor een noodpaspoort. Dezelfde avond zetten we zonder paspoort zeil. Ik heb een Seamansbook en dat is in veel landen waaronder Antigua een erkend reisdocument. Dat noodpaspoort stuurt de consul als het klaar is.
Langs eilanden Pirates of the Caribbean
Met een lauwe windkracht 3, 4 cruisen we halve wind richting Antigua. Bij de paars oranje zonsondergang kijken we aan de horizon of we de Caribbean green flash kunnen zien. In de nacht verlicht de maan de golven en horen we urenlang dolfijnengeluiden door de romp heen. Wat een wereldse trip. We zien de Tobago Cays, St. Vincent en Dominica langzaam langs glijden terwijl we vastberaden noordwaarts zeilen. Ongelofelijk dat we langs de schitterende eilanden zeilen van de Pirates of the Caribbean films.
Antigua – springplank naar de Pacific
Na drie nachten en twee dagen laten we anker vallen in English Harbor Antigua. We worden met open armen terug ontvangen. We kijken uit naar de superyachts boatshow eind deze week en het zeilen op de miljoenenjachten. Hope blijft hier tot begin februari terwijl we haar klaarmaken voor de Pacific. Ondertussen varen we op (super) jachten en doen deliveries naar de omringende eilanden voor wat centen. Over twee maanden zeilen we dan voor het eerst sinds lange tijd de ondergaande zon weer achterna.
Meer of volgen? Kijk op de Facebook pagina
Hope is rigged with a Carl Stahl Yachting rig
Deze blog is verstuurd vanaf mijn Xtremedistricts Iridium Go
 

Geschreven door

Joshua van Eijndhoven

Joshua is ondernemer en auteur van het boek “Op reis met de Hope”. Na zes jaar de wereld rond gezeild te hebben is hij Voja Travel begonnen. De eerste reiziger vertrok 5 september 2017. Voja Travel is gevestigd in de binnenstad van Utrecht en heeft op dit moment 14 medewerkers.

Lees al mijn blogberichten

Bestel mijn boek

Op reis met de Hope

Lees alles over het geheim van zes jaar reizen. Op reis met de Hope is een verhaal over dromen, liefde en de magie van wereldreizen zonder vast plan.

Meer over mijn boek

Laatste blogberichten

Lees mijn blog

Van droom naar zes jaar reizen

26 augustus 2017

Blij en triest bij laatste refit

11 augustus 2017

Kaapverdie, het land dat mijn reis veranderde

24 januari 2017
© Copyright 2024 - Josh & Hope