Josh&Hope&Katia
HopeOver onsCrewRouteFoto’sVideoHet boek

Joshua tussen de superjachten

23 december 2014 - door Josh & Hope

Een slordige één miljard euro aan superjachten voer de afgelopen week Antigua binnen voor de Antigua Yacht Show. De (super)jachthavens liggen ramvol met miljoenenjachten die hutje mutje naast elkaar liggen aan versierde pontons. De vlaggetjes wapperen vrolijk in de Caribische wind terwijl de bemanning in vol ornaat bij de loopbruggen staat om gasten te verwelkomen. Doel van de show? Superjachten verhuren terwijl de eigenaar niet aan boord is. Prijskaartje? Vanaf één ton tot een slordige miljoen US dollar per week.
Flaneren over de pontons
Welgesteld volk en jachtagenten flaneren over de versierde pontons en bespreken met vaak typisch accent de verschillende opties. De dresscode is veelal wit. Ik vang een gesprek op van een Britse dame die zich bij haar vriendinnen beklaagt dat het tegenvalt “it is totally not what I expected, I thought Antigua would be more like St. Tropez”. Ik begrijp niet wat die vrouw bezielt want voor ons is het hier een paradijs. Maar goed, wie ben ik? Onderwijl vliegen er regelmatig helikopters over, is er rijkelijk champagne en kaviaar en staan de knapste stewardessen in witte rokjes glimlachend bij de loopbruggen.
Superjachten zijn booming
Wereldwijd varen er meer dan vijfduizend superjachten rond en jaarlijks boeken duizenden rijken een kerstweekje. De branche is groter dan veel mensen denken. De opgetelde waarde van de superjachten gaat richting honderd miljard euro. Veel van de eigenaars charteren hun jacht om een deel van de miljoenen onderhoudskosten terug te verdienen. Dit gebeurt via een agent die de charter verkoopt. Let wel, de klant krijgt alles op maat; eten, drank, route, activiteiten en meer. Voor een kerstcharter in de Cariben kiest men vaak voor de Britse of V.S. Maagdeneilanden. Duikuitrusting, jetski’s, speedboten en helikopter gaan uiteraard mee aan boord.
Nederland mag trots zijn
Nederland mag trots zijn want het staat internationaal bekend om de bouw van uitstekende superjachten met superjacht bouwers als Holland jachtbouw, De Vries, Amels en Icon. Qua bemanning is Nederland helaas zwaar ondervertegenwoordigd in een vooral door Britten gedomineerde branche. Je moet met een vergrootglas zoeken om Nederlandse bemanningsleden te vinden. Zonde wat het is goed verdienen onder de zon.
Romantisch jacht in het zonnetje gezet
Na een paar dagen tussen de monsters slenteren tref ik een pareltje van een jacht waar mijn hart sneller van gaat kloppen. Een klassieke Swan 55, tweemaster, uit 1975 met een Nederlandse eigenaar en in perfecte conditie. De Swan wordt bemand door een leuk jong stel die Katia en ik nog kennen van vorig seizoen. We praten gezellig bij. De Swan en bemanning nemen tot vier gasten voor een week mee, zeilend rond de eilanden in de Cariben vanaf ongeveer € 2000 per persoon. Dat zijn toch leukere bedragen. Als u interesse hebt, stuur mij een berichtje op Facebook en ik breng u in contact.
Alvast een fijne kerst!
Updates in je Facebook timeline? Like de Facebook pagina
Hope zeilt met Carl Stahl Yachting tuigage
Deze blog is verstuurd vanaf mijn Xtreme Districts Iridium Go

Geschreven door

Joshua van Eijndhoven

Joshua is ondernemer en auteur van het boek “Op reis met de Hope”. Na zes jaar de wereld rond gezeild te hebben is hij Voja Travel begonnen. De eerste reiziger vertrok 5 september 2017. Voja Travel is gevestigd in de binnenstad van Utrecht en heeft op dit moment 14 medewerkers.

Lees al mijn blogberichten

Bestel mijn boek

Op reis met de Hope

Lees alles over het geheim van zes jaar reizen. Op reis met de Hope is een verhaal over dromen, liefde en de magie van wereldreizen zonder vast plan.

Meer over mijn boek

Laatste blogberichten

Lees mijn blog

Van droom naar zes jaar reizen

26 augustus 2017

Blij en triest bij laatste refit

11 augustus 2017

Kaapverdie, het land dat mijn reis veranderde

24 januari 2017
© Copyright 2024 - Josh & Hope