Josh&Hope&Katia
HopeOver onsCrewRouteFoto’sVideoHet boek

Leven van de wind

20 januari 2014 - door Josh & Hope

Leven van de wind
Wereldzeilen is duur,  maar de wereldzeiler moet bovendien de kosten opvangen van watersportproducten die veel te snel stuk gaan. De zeiler die dan vaak al in een ander land is, moet aanspraak zien te maken op de beloofde garanties van de fabrikant. Dat blijkt niet altijd makkelijk. Begin februari blog ik over de top drie top en flop watersportproducten voor zeilers. Ik onthul hoe een aantal bekende fabrikanten de wereldzeiler in de steek laten terwijl andere juist te hulp schieten. Deze week blog ik over leven van de wind. Naar huis vliegen en een jaar langer zeilen, zorgen er voor dat er dit jaar geld bij moet. En omdat helemaal van de wind leven alleen de vogels lukt ga ik op zoek naar werk.
Plannen veranderen
Toen ik uit IJmuiden wegzeilde op een druilerige middag in 2011, dacht ik binnen een jaar of twee wel terug te zijn. Maar het liep anders. Ik genoot van wereldzeilen en bleef overal langer dan ik had gepland. In de Kaap Verden werd ik gevraagd als marketing executive en ik nam de job. Ik creëerde in 2012 – 2013 de marketingstrategie en branding van Sailcapeverde en Cabo-V en charterde met een luxe zeiljacht rond de eilanden. Ik bewees aan mijzelf dat ik het ook buiten Nederland kan maken.
8000 mijl verder
Sinds vertrek ben ik twee en een half jaar verder en hebben Hope en ik ruim 8000 mijl gezeild. De wereld zijn we nog lang niet rond en naar huis gaan we ook niet. Dus dit jaar ga ik weer aan het werk. Maar wat voor werk zal ik gaan doen? Ik ben een afgestudeerd jurist, marketing specialist, project manager en zeiler. Erg makkelijk is het niet om uit te leggen aan mensen wat ik precies doe en iets te vinden wat combineert met de reis.
Groei brengen aan bedrijven
In de Kaap Verden was de uitdaging om een bedrijf zonder marketing instrumenten of klanten aan klanten en marketing instrumenten te helpen. Ik ging de uitdaging aan en realiseerde veel samen met mijn team: klanten, omzetgroei, twee websites en meer. Voor mij zijn er weinig projecten zo vervullend als omzetgroei realiseren voor startende ondernemingen of ondernemingen in een dip. En het mooie was dat ik online kon werken. Samen met mijn Nederlandse ontwerper en Nederlandse programmeur  vormden we een geslaagd team via Skype, telefoon en e-mail.
Voorwaarts
Tijd voor beslissingen. Voor mij is het belangrijk dat Hope en ik bij elkaar blijven. Ik wil haar niet meer voor langere tijd alleen laten. Mijn werk als als marketing consultant en executive combineerde bovendien perfect met de reis. Dat is de oplossing! We blijven in 2014 in de Cariben en daar is overal goed internet. Een vlucht naar Nederland voor een zakenafspraak en familiebezoek gaan goed samen. Ik kan naast de Nederlandse markt in ook de Caribische markt bedienen. Een telefoontje met mijn Nederlandse team leert dat ze er nog steeds klaar voor zijn: websites ontwikkelen, product folders maken, flyers, businescards, huisstijl en meer. Voor een goede prijs brengen we strategisch marketing advies en marketing instrumenten. Wellicht dat we u als lezer binnenkort ook mogen verwelkomen als klant. Meer informatie vindt u op /career.
Joshua-van-Eijndhoven Joshua-van-Eijndhoven-3-e1384558581205 (1)

Geschreven door

Joshua van Eijndhoven

Joshua is ondernemer en auteur van het boek “Op reis met de Hope”. Na zes jaar de wereld rond gezeild te hebben is hij Voja Travel begonnen. De eerste reiziger vertrok 5 september 2017. Voja Travel is gevestigd in de binnenstad van Utrecht en heeft op dit moment 14 medewerkers.

Lees al mijn blogberichten

Bestel mijn boek

Op reis met de Hope

Lees alles over het geheim van zes jaar reizen. Op reis met de Hope is een verhaal over dromen, liefde en de magie van wereldreizen zonder vast plan.

Meer over mijn boek

Laatste blogberichten

Lees mijn blog

Van droom naar zes jaar reizen

26 augustus 2017

Blij en triest bij laatste refit

11 augustus 2017

Kaapverdie, het land dat mijn reis veranderde

24 januari 2017
© Copyright 2024 - Josh & Hope