Josh&Hope&Katia
HopeOver onsCrewRouteFoto’sVideoHet boek

Met mijn hart bij Sail Amsterdam

06 september 2015 - door Josh & Hope

Deze woensdag begint in Amsterdam de 10e Sail editie. Als jongetje van vijf maakte Sail in 1990 op mij een grote indruk. De gedachte dat deze schepen enkel de wind gebruikten om de wereld over te varen vond ik groots. Op Sail droomde ik voor het eerst over grote reizen met zeilboten. Die zaadjes van Sail zijn inmiddels volgroeid en ik zeilde in 2011 zelf weg uit Amsterdam. Ik ben nu bijna 20.000 kilometer ver, maar toch ben ik deze week met mijn hart bij Sail Amsterdam.
Sail 1990
Tijdens mijn eerste Sail in 1990 was ik vijf jaar en fietsten mijn vader en ik vanaf ons huis bij de Nieuwmarkt naar het IJ. Onderweg stopten we voor haring bij de Schreierstoren. Ik herinner mij nog goed de heerlijke smaak van Hollandse nieuwe met uitjes en zuur en de prikkertjes met Nederlandse vlaggetjes. Om de herinneringen aan Sail te koesteren kocht mijn vader foto’s van de schepen en hing die in huis op. Ik keek er vaak naar en spendeerde uren op mijn kamertje om de schepen na te tekenen.
Trots op de Nederlandse vloot
Sinds ik in 2011 vertrok uit IJmuiden zeilde ik naar vier continenten en onderweg kwam ik de Nederlandse Vloot op de meest uiteenlopende plekken tegen. De Stad Amsterdam in Antigua, de Oosterschelde en Tres Hombres in Kaap Verdië en de Eendracht en Wylde Swan in de Caraïben. Als ik ergens in de wereld een Nederlands tallship zie binnenlopen voel ik mij trots en we worden immer warm aan boord onthaald. Vaak door maten van de zeevaartschool of gewoon door de bemanning die ons verwelkomt met de kameraadschap die zeilers onder elkaar delen.
Waar de tijd begint
We zagen de Stad Amsterdam, het vlaggenschip van de Nederlandse vloot, voor het laatst in Antigua in februari. Terwijl de Stad Amsterdam oostwaarts terug naar huis voer, gingen wij zelf westwaarts over de Pacific tegelijk met tientallen andere Nederlandse zeiljachten. Sinds februari zeilden we 8000 mijl in onze kleine boot en inmiddels zijn we aangekomen in het Koninkrijk van Tonga, het land waar “de tijd begint”. Hier op de internationale datumgrens gaan Katia en ik Sail van een afstandje volgen samen met de andere Nederlandse zeilboten in dit gebied. Iedereen in Nederland wensen we een geweldige Sail toe!
Dagelijkse updates? Via onze Facebook pagina
Joshua zeilt met tuigage van Carl Stahl Yachting
Deze blog is verzonden met mijn Xtreme Districts Iridium Go

Geschreven door

Joshua van Eijndhoven

Joshua is ondernemer en auteur van het boek “Op reis met de Hope”. Na zes jaar de wereld rond gezeild te hebben is hij Voja Travel begonnen. De eerste reiziger vertrok 5 september 2017. Voja Travel is gevestigd in de binnenstad van Utrecht en heeft op dit moment 14 medewerkers.

Lees al mijn blogberichten

Bestel mijn boek

Op reis met de Hope

Lees alles over het geheim van zes jaar reizen. Op reis met de Hope is een verhaal over dromen, liefde en de magie van wereldreizen zonder vast plan.

Meer over mijn boek

Laatste blogberichten

Lees mijn blog

Van droom naar zes jaar reizen

26 augustus 2017

Blij en triest bij laatste refit

11 augustus 2017

Kaapverdie, het land dat mijn reis veranderde

24 januari 2017
© Copyright 2024 - Josh & Hope