Josh&Hope&Katia
HopeOver onsCrewRouteFoto’sVideoHet boek

Op naar Brazilië!

17 maart 2012 - door Josh & Hope

Morgen verlaten mijn broertje en ik de Kaap Verden. We gaan op weg naar Zuid Amerika, net zoals de Portugezen in de vijftiende eeuw deden. In deze blog geef ik je een klein inkijkje in alles wat we nodig hebben voor onze reis over de oceaan van ruim vierduizend kilometer. We schatten drie weken onderweg te zijn maar dit kan ook makkelijk langer worden.
Water
Zoet water is voor ons van levensbelang. We nemen ongeveer 400 liter water mee verspreid over twee watertanks, jerrycans en flessen. Met deze 400 liter moeten we bijna een maand doen. Als we evenveel water zouden gebruiken als de gemiddelde Nederlander dan zou ons water binnen anderhalve dag op zijn.
Voedsel
We nemen genoeg ingeblikt voedsel mee voor ongeveer drie maanden op zee. Dit zijn ruim tweehonderd blikken met ingemaakte groente, fruit, vlees en vis. We nemen ook veel meel mee zodat we ons eigen brood kunnen bakken. Maar uiteraard gaan we ook vissen onderweg.
Diesel
We nemen 150 liter diesel mee. Dit is genoeg om ongeveer 800 kilometer mee te motoren. Dat is erg weinig als je bedenkt dat de reis in totaal vierduizend kilometer is, maar het is genoeg om het windstilte gebied boven de evenaar te doorkruisen. Dit bespaart ons weken lang dobberen in windstilte.
Gas
We nemen 20 kilo gas mee om te koken. Dat is genoeg voor ongeveer vijf maanden.
Zeilen
We nemen veertien zeilen mee. De grootste heeft een oppervlakte van 65 vierkante meter en gebruiken we bij weinig wind. Het kleinste zeil heeft een oppervlakte van slechts 2 vierkante meter en gebruiken we bij zware storm.
En verder nemen we mee…
Zonnecellen voor onze stroomvoorziening, een vishengel met verschillende soorten aas, zeekaarten, drie GPS ontvangers, een satellietbaken in geval van nood, een reddingsvlot, brandblussers, twee radio’s voor communicatie op zee, driehonderd films, tweehonderd boeken, driehonderd gigabyte muziek, een gitaar, een mondharmonica, fototoestellen, zwembroeken, veel zonnebrand, en heel veel geduld. (!)
Tot over een maand!

Geschreven door

Joshua van Eijndhoven

Joshua is ondernemer en auteur van het boek “Op reis met de Hope”. Na zes jaar de wereld rond gezeild te hebben is hij Voja Travel begonnen. De eerste reiziger vertrok 5 september 2017. Voja Travel is gevestigd in de binnenstad van Utrecht en heeft op dit moment 14 medewerkers.

Lees al mijn blogberichten

Bestel mijn boek

Op reis met de Hope

Lees alles over het geheim van zes jaar reizen. Op reis met de Hope is een verhaal over dromen, liefde en de magie van wereldreizen zonder vast plan.

Meer over mijn boek

Laatste blogberichten

Lees mijn blog

Van droom naar zes jaar reizen

26 augustus 2017

Blij en triest bij laatste refit

11 augustus 2017

Kaapverdie, het land dat mijn reis veranderde

24 januari 2017
© Copyright 2024 - Josh & Hope