Josh&Hope&Katia
HopeOver onsCrewRouteFoto’sVideoHet boek

Vijf redenen om Tonga op je “bucketlist” te zetten

12 oktober 2015 - door Josh & Hope

We gaan na een reis van 8000 mijl over de stille oceaan vertrekken uit het Koninkrijk van Tonga. We moeten opletten dat we niet in de problemen komen en zo snel mogelijk noordwaarts varen. Dit jaar is het El Niño en worden er meer en heviger cyclonen (orkanen) verwacht in de zuid Pacific. Tot nu toe waren de de Kaapverdische eilanden onze favoriet maar het Koninkrijk van Tonga komt daar dichtbij in de buurt. Als afscheid van Tonga, deze week 5 redenen om Tonga vandaag nog op je bucketlist te zetten.

  1. Tonga is een paradijs op en rond het water

Tonga behoort tot de mooiste gebieden in de wereld voor watersport en strandleven. Het noordelijke VaVa’U bestaat uit 41 eilandjes in een klein gebied omringd door kristalhelder water, groene glooiende landschappen en idyllische baaien. Dit zijn de perfecte recepten voor massatoerisme ware het niet dat Tonga geïsoleerd is waardoor het duur is om er te komen. Deze isolatie maakt het een relatief onontgonnen paradijs. Eenmaal in Tonga is de beste manier om er te genieten per boot. Er is een kleine Sunsail basis in VaVa’U waar je een zeilboot kunt huren.
1. Zeilen in Tonga

  1. In Tonga kun je zwemmen met walvissen

In Tonga kun je als enige plek ter wereld zwemmen met walvissen. Ik sprak er Bert Hulst uit Nederland die er voor twee weken een zeilboot huurde. Hij vatte het goed samen: “alleen al de momenten in het water met de walvissen maakten de hele reis naar Tonga de moeite waard” De bultrugwalvissen zwemmen jaarlijks noordwaarts vanuit Tonga en je kunt mee met operators die je meenemen om deze dieren in het water te ontmoeten. Wij vonden zwemmen naast een dier dat 400 keer zwaarder is dan een mens werkelijk een unieke ervaring.

2. Zwemmen met walvissen tonga

2. Zwemmen met walvissen tonga

  1. Mogelijk de vriendelijkste mensen ter wereld

De eilanden in Tonga werden door kapitein Cook in 1774 de “friendly islands” genoemd. De mensen in Tonga hebben als traditie om vreemdelingen warm en welkom te ontvangen. Wij werden uitgenodigd om mee te gaan naar familiefeesten, een begrafenis en op zondag naar de kerk. Als je in Tonga op bezoek gaat hoor je er meteen helemaal bij. De mensen delen lief en leed met je en stellen je bezoek zeer op prijs.

3. Vriendelijke mensen in Tonga

3. Vriendelijke mensen in Tonga

  1. 3. Vriendelijk Tonga

    3. Vriendelijk Tonga


    Pacifische cultuur

Tonga is de enige Pacifisch eilandengroep die nooit gekoloniseerd is geweest. De formidabele Pacifische krijgers uit Tonga hebben eeuwenlang kolonisatie door Britten, Fransen, Spanjaarden en anderen weerstaan. Hierdoor kun je in Tonga beter dan in andere plekken in de Stille Oceaan de bijzondere Polynesische cultuur ervaren. 

4. Cultuur in Tonga Foto Amrish Baidjoe

4. Cultuur in Tonga Foto Amrish Baidjoe

  1. Organisch en ecologisch rolmodel

Tonga lijkt zich veel meer dan het westen bewust in te zetten voor milieuconservatie. De landbouw is organisch en ecologisch en er is een groot aandeel groene stroom in de stroomopwekking door onder andere wijdverbreid gebruik van zonnecellen. Als je naar Tonga gaat weet je zeker dat je tijdens je bezoek puur natuurlijke producten eet.
Dat zijn voor ons de redenen waaorm Tonga hoog staat op ons lijstje van favoriete plekken. We vinden het moeilijk weg te gaan, maar we moeten verder. We trekken ons anker uit de grond, hijsen de zeilen en gaan de ondergaande zon achterna. Next stop: Fiji!

5. Biologisch eten in Tonga

5. Biologisch eten in Tonga

Geschreven door

Joshua van Eijndhoven

Joshua is ondernemer en auteur van het boek “Op reis met de Hope”. Na zes jaar de wereld rond gezeild te hebben is hij Voja Travel begonnen. De eerste reiziger vertrok 5 september 2017. Voja Travel is gevestigd in de binnenstad van Utrecht en heeft op dit moment 14 medewerkers.

Lees al mijn blogberichten

Bestel mijn boek

Op reis met de Hope

Lees alles over het geheim van zes jaar reizen. Op reis met de Hope is een verhaal over dromen, liefde en de magie van wereldreizen zonder vast plan.

Meer over mijn boek

Laatste blogberichten

Lees mijn blog

Van droom naar zes jaar reizen

26 augustus 2017

Blij en triest bij laatste refit

11 augustus 2017

Kaapverdie, het land dat mijn reis veranderde

24 januari 2017
© Copyright 2024 - Josh & Hope