Josh&Hope&Katia
HopeOver onsCrewRouteFoto’sVideoHet boek

Warme ontvangst Marquesas

01 juli 2015 - door Josh & Hope

Aan het achterhek van Hope hangen drie grote trossen bananen opgeknoopt aan lianen. Onze fruitmanden onderdeks puilen uit van verse mango’s, grapefruits, limoenen, gouden appels en andere tropische vruchten. De marquesenaren ontvingen ons warmer dan op enig ander eiland en we maakten snel vrienden in dit groene paradijs. Na 42 dagen op zee maken de mensen het afzien dubbel en dwars waard.
Fatu+Hiva.onder+de+palmbomen
Gastvrijheid van een zeevarende natie
Nog voordat Christus was geboren, zeilden de Polynesische ontdekkingsreizigers al in hun grote kanovormige schepen over de Indische en Pacifische oceanen naar de verste uithoeken. De komst van de Europeanen en vooral de Europese ziektes decimeerde de bevolking in de Marquesas in de achttiende eeuw van 78.000 tot slechts 4000 begin vorige eeuw. Nu leven er 10.000 mensen op de eilanden. Leven met de zee zit hen in de genen en ze begrijpen de moeite die het kost om 4000 mijl in een kleine boot te overbruggen. We worden warm onthaald, bedankt voor onze komst en krijgen veel cadeautjes. Drie korte impressies van drie eilanden van de Marquesas archipel.
Fatu+Hiva1.+Katia+met+paard
Hiva Oa
De tweede dag op Hiva Oa zaten Katia en ik aan de dok toen een Marquesenaar naar ons toe kwam met verse baguette en koud mineraal water. Na een gezellig praatje nodigt hij ons uit bij hem thuis aan de andere kant van Hiva Oa. We spreken af langs te komen op woensdag en huren een auto om hem op te zoeken. Hij stopte ons zo veel fruit toe uit zijn tuin dat de auto achterover in de veren hangt op de terugweg. Wat een gastvrijheid!
Fatu+Hiva.fruit+van+local+png
Penissenbaai, maagdenbaai Fatu Hiva
We zeilen in een kort nachtje naar Fatu Hiva en ankeren in de penissenbaai maagdenbaai op Fatu Hiva, zo hernoemd door de christelijke Fransen die slecht sliepen van de oorspronkelijke naam. Ach gossie. Zeshonderd mensen wonen nu nog in het dorpje achter de baai waar we op zondag genieten van de kerkdienst in Polynesische stijl met Ukulele en gitaarmuziek en zang. We wandelen langs de stijle kliffen waar wilde geitjes op de hoge stenen dartelen. Daarna wandelen we urenlang door continue regen. We steken een snel stromende rivier over en genieten als beloning van de fijne mist op ons gezicht die een enorme waterval in het bos verspreidt.
Fatu+Hiva.baai.
Tropisch strand Tahuata
Op Tahuata zijn we drie dagen te gast gast bij een Marquesenaar die in een hutje achter het strand woont onder de palmbomen. S’morgens eten we mango’s en grote grapefruits aan boord. Overdag gaan we samen speervissen om ons maaltje bij elkaar te sprokkelen. In de namiddag maken we een vuur en grillen breadfruit, bananen, vis en octopus op het strand. Verder doen we niet zo veel.
Hope zeilt met Carl Stahl Yachting tuigage
Deze blog is verstuurd vanaf mijn Xtreme Districts Iridium Go
Meer updates? www.facebook.com/joshandhopesailingtheworld
 
 
 

Geschreven door

Joshua van Eijndhoven

Joshua is ondernemer en auteur van het boek “Op reis met de Hope”. Na zes jaar de wereld rond gezeild te hebben is hij Voja Travel begonnen. De eerste reiziger vertrok 5 september 2017. Voja Travel is gevestigd in de binnenstad van Utrecht en heeft op dit moment 14 medewerkers.

Lees al mijn blogberichten

Bestel mijn boek

Op reis met de Hope

Lees alles over het geheim van zes jaar reizen. Op reis met de Hope is een verhaal over dromen, liefde en de magie van wereldreizen zonder vast plan.

Meer over mijn boek

Laatste blogberichten

Lees mijn blog

Van droom naar zes jaar reizen

26 augustus 2017

Blij en triest bij laatste refit

11 augustus 2017

Kaapverdie, het land dat mijn reis veranderde

24 januari 2017
© Copyright 2024 - Josh & Hope