Josh&Hope&Katia
HopeOver onsCrewRouteFoto’sVideoHet boek

Wereldzeilen met Katia Monteiro

17 augustus 2015 - door Josh & Hope

Katia, wereldzeilster uit de Kaapverdische eilanden, staat bij velen bekend als wereldzeilster en krijgt regelmatig de vraag eens te poseren. Op Suwarrow, een klein onbewoond eilandje in de Stille Oceaan, besluit ze zich voor haar 23ste verjaardag eens op de gevoelige plaat vast te laten leggen. Deze week een foto-impressie van wereldzeilster Katia op Suwarrow.
 
Suwarrow is een onbewoond en extreem geisoleerd eiland in de Stille Oceaan. De enige manier om er te komen is per zeilboot en het is ver. Het is 14.000 kilometer varen vanaf Panama en 5000 kilometer (tegen de wind in) vanaf Australie. Zelfs het dichtsbijzijnde eiland is 400 kilometer weg. Een deel van het jaar woont er een ranger die het eiland onderhoudt.

Suwarrow - Cook islands

Suwarrow – Cook islands


Suwarrow - Cook islands

Suwarrow – Cook islands


 
Het leven op Suwarrow is makkelijk. Sappige cocosnoten vallen overal op de grond en de kristalheldere baai zit vol verse vis en kreeft. De Nieuw Zeelander Tom Neale woonde er jarenlang en schreef er een boek over; “An island to Oneself”. Een standbeeldje op Suwarrow herinnert aan hem: “Tom Neale lived his dream on this island 1952-1977”.
Katia: “Het was echt ontzettend lang zeilen om in Suwarrow te komen. Met Hope, was het vanaf Panama 60 dagen varen. Oke, onderweg zijn er mooie bestemmingen waar je kunt stoppen, maar toch. De extreme afstanden en isolatie maken het een heel bijzondere plek. “
Katia: “Het water in de lagune is zo warm dat het lijkt alsof je in een bad stapt. Ik vind het heerlijk om te snorkelen hier in Suwarrow. Je kunt door het glasheldere water het prachtige koraal en de vissen goed zien.”
Katia Monteiro SY Hope

Katia Monteiro SY Hope


Katia: “De witte strandjes heb je hier helemaal voor jezelf en in het water zwemmen papegaaivissen in de meest exotische kleuren. Ook zwemmen er overal schattige kleine haaitjes rond. Het enige nadeel hier vind ik de muggen. Als je overdag wat dieper het eiland in gaat stikt het er van en moet je zorgen dat elk plekje van je lichaam bedekt met muggenspray. “
Katia: “Na ruim een week op Suwarrow heb ik er nog lang geen genoeg van. Ik kijk er naar uit om hier nog minstens een week te blijven te genieten van dit heerlijke eiland.”
Regelmatig updates? Check de Facebook pagina
Joshua zeilt met tuigage van Carl Stahl Yachting
Deze blog is verzonden met mijn Xtreme Districts Iridium Go
Katia Monteiro on SY Hope

Katia Monteiro on SY Hope

Geschreven door

Joshua van Eijndhoven

Joshua is ondernemer en auteur van het boek “Op reis met de Hope”. Na zes jaar de wereld rond gezeild te hebben is hij Voja Travel begonnen. De eerste reiziger vertrok 5 september 2017. Voja Travel is gevestigd in de binnenstad van Utrecht en heeft op dit moment 14 medewerkers.

Lees al mijn blogberichten

Bestel mijn boek

Op reis met de Hope

Lees alles over het geheim van zes jaar reizen. Op reis met de Hope is een verhaal over dromen, liefde en de magie van wereldreizen zonder vast plan.

Meer over mijn boek

Laatste blogberichten

Lees mijn blog

Van droom naar zes jaar reizen

26 augustus 2017

Blij en triest bij laatste refit

11 augustus 2017

Kaapverdie, het land dat mijn reis veranderde

24 januari 2017
© Copyright 2024 - Josh & Hope