Josh&Hope&Katia
HopeOver onsCrewRouteFoto’sVideoHet boek

Wereldzeiler in regatta op Nederlandse trots

30 april 2014 - door Josh & Hope

Holland Jachtbouw uit Zaandam heeft in binnen en buitenland de reputatie dat het unieke jachten bouwt. Het Zaanse bedrijf bouwde de J klasse Rainbow in moderne stijl; dit is de nagebouwde versie van de fameuze J die in 1934 de America’s cup won ten gunste van Endeavor. Als Rainbow in Antigua is voor de Antigua classics grijpt Joshua zijn kans: “vanaf de dag dat ik haar zag liggen aan de dok, wilde ik met haar zeilen”.
De stoute schoenen aan
Ik trek mijn bootschoenen aan, bijbehorende kleding en wandel met mijn CV onder mijn arm richting Rainbow. Ik loop langszij terwijl haar Nederlandse driekleur vrolijk in de passaatwind wappert. Wat een machtig mooi schip, ik sta perplex. Ik spreek de eerste persoon aan dek aan en dat blijkt direct de first mate te zijn – bingo! Ik vertel hem dat ik wereldzeiler ben en graag wil komen werken. Hij is erg vriendelijk en zegt dat hij me mogelijk ener deze dagen belt. Ik heb er vertrouwen in en besluit te stoppen met zoeken en naar het strand te gaan. Als ik de volgende dag onder een palmnboom een boekje lees gaat de telefoon – “HI Joshua, this is Simon from Rainbow”.
 Aan het werk
Ik word gevraagd als bosun’s assitent. Rainbow heeft een goede 46 knoppen op het teakdek voor de elektrische lieren en die worden vervangen. Ik ga aan de slag en help met het verwijderen van de knoppen, schoonmaken, opnieuw aansluiten en de nieuwe knoppen plaatsen. Na vier dagen werken vertrekt Rainbow naar de British Virgin Islands voor een regatta en ga ik aan het werk op andere boten.
Hoe een koe een haas vangt
Katia vertrekt een paar dagen later ook naar de British Virgins en ontmoet op een van de feestjes de kapitein van Rainbow. Ze hebben een amicaal gesprek en komen terloops op de reis van Katia en mij. De kapitein herinnert zich mijn werk en gooit een balletje op: willen jullie ons misschien tijdens de Antigua classics komen helpen? Katia belt mij razend enthousiast op – wauw we gaan op Rainbow zeilen tijdens de Regatta!
Trainen voor de Antigua Classics
Op de de Antigua classics werk ik op het voordek als voordek assist en Katia onderdeks met de andere stewardesses. Er staat een lichte bries en als het grootzeil en de twee voorzeilen bijgezet worden accelereert Rainbow enorm. De carbon fiber mast, carbon tuigage en lichte romp maken de klassieker een lichtgewicht krachtpatser. Met 13 knopen wind zoeft ze hoog aan de wind met 12 knopen door de golven heen.  Wauw, dit is echt magisch! En dan te bedenken dat de Regatta nog moet beginnen – dit wordt fantastisch!
Joshua en Katia komen deze zomer naar Nederland voor televisieopnames en om boeiende zomerlezingen te geven! Kom je ook? Kijk voor meer informatie op /
 
_MG_6774   Joshua on Rainbow sm-Antigua-Classic-Yacht-Regatta-Rainbow-140420-1018

Geschreven door

Joshua van Eijndhoven

Joshua is ondernemer en auteur van het boek “Op reis met de Hope”. Na zes jaar de wereld rond gezeild te hebben is hij Voja Travel begonnen. De eerste reiziger vertrok 5 september 2017. Voja Travel is gevestigd in de binnenstad van Utrecht en heeft op dit moment 14 medewerkers.

Lees al mijn blogberichten

Bestel mijn boek

Op reis met de Hope

Lees alles over het geheim van zes jaar reizen. Op reis met de Hope is een verhaal over dromen, liefde en de magie van wereldreizen zonder vast plan.

Meer over mijn boek

Laatste blogberichten

Lees mijn blog

Van droom naar zes jaar reizen

26 augustus 2017

Blij en triest bij laatste refit

11 augustus 2017

Kaapverdie, het land dat mijn reis veranderde

24 januari 2017
© Copyright 2024 - Josh & Hope