Josh&Hope&Katia
HopeOver onsCrewRouteFoto’sVideoHet boek

Wereldzeiler kiest voor vrouw

20 december 2013 - door Josh & Hope

Vrouw en vrijheid
“Spirited Lady of Fowey, Spirited Lady of Fowey, this is Hope. Kraak. Spirited Lady to Hope, please go Channel 14.” Gespannen roep ik  Suzy op over de radio. Ik zie via mijn AIS Transponder  hoe ze met haar 56 voet jacht Grenada aanloopt. Vrienden in Trinidad vertelden mij  dat Katia met Suzy naar Grenada zou komen. “Josh we are just putting the sails down, ETA about 30 minutes from now in Prickley Bay”. “OK, I am going there, Hope out”.
Gelukkig weerzien
Ik spring in een taxi naar Prickley Bay. Ik wacht in de bar en drink bier terwijl ik praat met wat ontzettend aardige koppels die ook op wereldreis zijn.  Ik lucht mijn hart bij ze en ze leven erg met mij mee. Het duurt uren voordat Katia, Suzy en de rest van de bemanning aan land komen.  Katia komt de ponton op gelopen en we vliegen elkaar in de armen. De hele groep zeilers die het verhaal heeft meegekregen komt om ons heen staan en knuffelt ons, Suzy en elkaar; een echt feel good moment samen.
Vrouw en vrijheid
Katia en ik hebben een heerlijke avond samen en een goed gesprek in de morgen. Katia heeft gekozen voor mij en Hope en ik voor haar. We wilde beide geen compromissen sluiten en hielden vast aan onze plannen. Maar nu we hebben gekozen om samen verder te gaan is het tijd voor compromissen. De Balans: we blijven zeilen en reizen maar de Pacific in maart gaat niet door. Ons vaargebied blijft dit jaar de Noord Atlantic en de Cariben. Ondertussen werken we onderweg en sparen we wat en daarna zien we wel weer verder. We zijn allebei blij!
Geluk in de Cariben
Vini, mijn Braziliaanse vriend, heeft de twee nachten voordat Katia kwam niet meer aan boord geslapen. Hij heeft een Amerikaanse studente opgescharreld en ze hebben het erg leuk samen. We gaan naar het strand en uit eten. Als Katia zich bij ons aansluit is de boot met twee hongerige “piraten” veranderd in een boot met twee verliefde koppeltjes. We hebben een heerlijk kerstdiner met zijn vieren, we gaan uit eten, naar het strand en trappen lol onder de watervallen van Grenada.
Herhaalt de geschiedenis zich?
Vini maakt vrolijk grappen over wat een zachte kerel ik toch ben. Beetje mijn reis aanpassen voor een vrouw. Ik grinnik ondertussen want ik heb zo een voorgevoel. Ik zie hoe Vini en de Amerikaanse elke dag dichter tot elkaar komen. En met Katia en mij  gelukkig is er love in the air.
Vini slaapt een laatste nacht bij Vivian en dan varen we de dag na kerst uit richting de Tobago Cays. We vangen een Mako haai  van een meter die we weer vrijlaten maar Vini vergeet de vreugde snel; hij is down. Zijn gedachten zijn bij Vivian. Wat ben je toch een zachtaardige kerel plaag ik Vini. Weet je zeker dat je nog in de Tobago Cays achter de vrouwtjes aan wilt gaan? Of zullen we Vivian uitnodigen om met de Ferry langs te komen? 😉
_MG_6410 _MG_6450 IMG_6264

Geschreven door

Joshua van Eijndhoven

Joshua is ondernemer en auteur van het boek “Op reis met de Hope”. Na zes jaar de wereld rond gezeild te hebben is hij Voja Travel begonnen. De eerste reiziger vertrok 5 september 2017. Voja Travel is gevestigd in de binnenstad van Utrecht en heeft op dit moment 14 medewerkers.

Lees al mijn blogberichten

Bestel mijn boek

Op reis met de Hope

Lees alles over het geheim van zes jaar reizen. Op reis met de Hope is een verhaal over dromen, liefde en de magie van wereldreizen zonder vast plan.

Meer over mijn boek

Laatste blogberichten

Lees mijn blog

Van droom naar zes jaar reizen

26 augustus 2017

Blij en triest bij laatste refit

11 augustus 2017

Kaapverdie, het land dat mijn reis veranderde

24 januari 2017
© Copyright 2024 - Josh & Hope